2014. május 17., szombat

"Toszkán" paradicsomleves - Krisztu



Egy leves, ami sem ízében, sem állagában nem hasonlít arra amit paradicsom levesként ismerünk. Viszont hidegen vagy melegen, parmezánnal vagy mozzarellával egyaránt nagyon finom. Állagában inkább főzelék jellegű. Igen kiadós, millióféleképpen variálható étel. Ez a nálunk készültek közül a legegyszerűbb változat.

Ha friss paradicsomból készül azt előtte meg kell hámozni: kereszt alakban bevág, forró vízbe márt és már hámozható is. Nagyon szépen megfogja a körmöket. :)
A paradicsomokat feldarabolom, a vöröshagymát felaprítom, a fokhagyma gerezdeket félbevágom, a kenyereket felkockázom.
Az olíva olajon a kenyeret megpirítom a hagymákkal, majd rádobom a darabolt paradicsomot, a bazsalikom levelet, fűszerezem és folyamatos kevergetés mellett összeforralom. Kb 10 percig főzöm, utána botmixerrel pürésítem. Ha szükséges még fűszerezem.
Tálaláskor mozzarella szeleteket adok hozzá vagy reszelt parmezánnal szórom meg a tetejét.


Ebből a mennyiségből 1,5 liter leves lett

  • 80dkg friss paradicsom vagy hámozott konzerv paradicsom (esetleg vegyesen)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 szelet szikkadt kenyér
  • 1 nagy marék bazsalikom levél
  • bors
  • chili
  • olíva olaj
 Ára kb: ???ft (2014. május)
Minden hozzávaló a kertből való saját termesztés vagy olyan kis mennyiség, hogy nem tudok rá aktuális árat számolni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése