A marcipánkocka alapján készült ez a süti, igazából azt terveztem készíteni, de közben egyszerűsítettem rajt és a végén mégis megcifráztam. De nagyon finom, gyors és egyszerű. És annak ellenére, hogy semmi köze a marcipánhoz, teljesen olyan íze van. :)
A darált kekszet elkeverem a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd összedolgozom a szobahőmérsékleten meglágyult margarinnal és mandulaaromával. Kanalanként annyi tejet adok hozzá, hogy jól formázható legyen, de ne legyen lágy. Egyforma méretű golyókat formázok belőle és olvasztott csokival vonom be őket.
Csokibevonat: a golyókba fogpiszkálót szúrok és megmártom őket az olvasztott csokiban, lecsöpögtetem a felesleget, majd egy hungarocell darabba szúrom, míg megszilárdul. Ha ez nem megoldható, akkor mokkáskanál segítségével bevonom csokival a golyókat, majd szilárdulásig sütőpapírra teszem, de így nem lesz olyan szép. (Ahogy ez a képen is látszik.)
Aroma: természetesen mindenki olyan aromát használ, amilyenhez hozzájut, de pl a Max aromából (Szilas aroma kft.) 4x30ml-t kellett használnom, mire közel azt az ízvilágot értem el amit szerettem volna. Nem beszélve arról, hogy a színe még mindig közelébe sincs az elképzeltnek.
Ebből az adagból 65 db marcipángolyó lesz.
- 50dkg darált keksz
- 25dkg porcukor
- 25dkg margarin
- 1cs vaníliás cukor
- 9-12 ek tej
- 30ml mandulaaroma zöld színű (Lidl)
- kb 10 dkg tortabevonó
darált keksz 299ft
porcukor 93ft (185ft/cs)
margarin 109ft
vaníliás cukor 9ft
aroma 75ft
Tortabevonó 174ft (349/db)
A többi hozzávaló a kertből való saját termesztés vagy olyan kis mennyiség, hogy nem tudok rá aktuális árat számolni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése