A tavalyi szedd magad akcióból maradt 5db alma, ami már látványra nem volt szép, de még teljesen ép volt. Egy ideje gondolkodtunk mihez kellene elhasználni, amihez pont ez a mennyiség megfelelő.
Hát ez lett belőle...
A lisztet a cukrot a sütőport, a vaníliás cukrot, fahéjat egy tálban elkeverem. A margarint felolvasztom és elkeverem a két felvert tojással és a joghurttal, majd a száraz összetevőkhöz adom. A diót késes aprítóval összevágom, nem darálom, hogy darabos maradjon, majd hozzáadom a meghámozott feldarabolt almát, a citrom levét és a géppel tovább aprítom, majd ezt is a többi összetevőhöz adom és alaposan elkeverem.
20db szilikonos muffin formát háromnegyedig megtöltök masszával, mindegyik forma közepére egy ép fél diót helyezek és előmelegített sütőben 190 fokon, alsó-felső sütéssel, 25 perc alatt készre sütöm.
Ebből a mennyiségből 20db nagyméretű muffin lett.
- 330g liszt
- 26dkg kristálycukor
- 2db tojás
- 12,5dkg margarin
- 2dl natúr joghurt
- 1cs sütőpor
- 1cs vaníliás cukor
- 1 tk örőlt fahéj
- fél citrom leve
- 50dkg alma (Jonagold)
- 26dkg dió (tisztán mérve) + 20 ép fél a díszítéshez
Liszt 33ft (99ft/kg)
Cukor 60ft (229ft)
Tojás 60ft
Margarin 70ft (139ft/db)
Joghurt 66ft (149ft/db)
Sütőpor 15ft
Vaníliás cukor 15ft
Alma 70ft (140ft/kg)
A többi hozzávaló a kertből való saját termesztés vagy olyan kis mennyiség, hogy nem tudok rá aktuális árat számolni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése