2014. március 1., szombat

Almás-diós muffin - Zoli




A tavalyi szedd magad akcióból maradt 5db alma, ami már látványra nem volt szép, de még teljesen ép volt. Egy ideje gondolkodtunk mihez kellene elhasználni, amihez pont ez a mennyiség megfelelő.
Hát ez lett belőle...

A lisztet a cukrot a sütőport, a vaníliás cukrot, fahéjat egy tálban elkeverem. A margarint felolvasztom és elkeverem a két felvert tojással és a joghurttal, majd a száraz összetevőkhöz adom. A diót késes aprítóval összevágom, nem darálom, hogy darabos maradjon, majd hozzáadom a meghámozott feldarabolt almát, a citrom levét és a géppel tovább aprítom, majd ezt is a többi összetevőhöz adom és alaposan elkeverem.
20db szilikonos muffin formát háromnegyedig megtöltök masszával, mindegyik forma közepére egy ép fél diót helyezek és előmelegített sütőben 190 fokon, alsó-felső sütéssel, 25 perc alatt készre sütöm.


Ebből a mennyiségből 20db nagyméretű muffin lett.

  • 330g liszt
  • 26dkg kristálycukor
  • 2db tojás
  • 12,5dkg margarin
  • 2dl natúr joghurt
  • 1cs sütőpor
  • 1cs vaníliás cukor
  • 1 tk örőlt fahéj
  • fél citrom leve
  • 50dkg alma (Jonagold)
  • 26dkg dió (tisztán mérve) + 20 ép fél a díszítéshez
 Ára kb: 400ft (2014. március)
Liszt 33ft (99ft/kg)
Cukor 60ft (229ft)
Tojás 60ft
Margarin 70ft (139ft/db)
Joghurt  66ft (149ft/db)
Sütőpor 15ft
Vaníliás cukor 15ft
Alma 70ft (140ft/kg)
A többi hozzávaló a kertből való saját termesztés vagy olyan kis mennyiség, hogy nem tudok rá aktuális árat számolni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése