2013. december 28., szombat

Rumos-diós körtelekvár - Krisztu






Kép hamarosan...








Természetesen ez a lekvár sem mostanában készült, csak szintén most jutott el a kóstolási szakaszba és szintén megérdemli, hogy felkerüljön az oldalra. Sütitölteléknek kiváló!

A diót késsel durvára vágom és egy száraz serpenyőben megpirítom. A körtét megmosom, kimagozom, ha van hibás rész kivágom. A gyümölcsöt lekvárfőző lábosba teszem, botmixerrel pürésítem és alaposan elkeverem benne a tartósítószert. Felforralom, majd hozzáadom a cukrot a rumaromát és a diót és újraforrástól számítva 5 percig főzöm. Még forrón alaposan megtisztított üvegekbe töltöm lezárom és fejre állítom. Ha kihűlt, mehet a pincébe.

  • 1,5kg körte
  • 15dkg dió
  • 1ek rumaroma
  • 25dkg cukor
  • 1csomag Haas 3in1 lekvár tartósító

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése