2013. december 16., hétfő

Karácsonyi meggykrémleves - Krisztu





Elég régen írtam már, mostanában nem nagyon volt rá időm de főzés közben mindig jegyzeteltem, még ha kép nem is készült. A következő pár napban lesz néhány új bejegyzés, de a képek kicsit csúszni fognak :)
Kezdem most egy nagyon finom, "Karácsonyi hangulatú" levessel amit a hétvégén készítettem.
A nyáron eltett meggybefőttből készült, amit akkor nem magoztam ki, így egy fél órás játékkal kezdődött az előkészítés (Így az ár sem valós!)

A meggybefőttet leszűröm, a levét felfogom. A felfogott lében elkeverem a mézeskalács fűszert és a rum aromát. A pudingot kevés tejszínnel csomómentesre kikeverem, majd a maradék tejszínhez adom, belekeverem a cukrot és a fűszeres meggylevet.
Közepes lángon főzni kezdem, és folyamatos kevergetés mellett felöntöm kb fél liter vízzel.
Beleöntöm a meggyet, felforralom és ha túl sűrű lenne vízzel tovább hígítom, hogy krémleves állagot kapjak.
Nekem többnyire elég szokott lenni a fél liter víz és a 2 ek cukor, de ez ízlés szerint változhat.
Kihűlés után még sűrűsödik egy kicsit a leves.
Hidegen (nem hűtő hidegen) tálalom, díszítésként tejszínhabot nyomok rá és megszórom szeletel mandulával.

Ebből a mennyiségből kb 1,5 liter leves lett.
  • 1 üveg magozott meggybefőtt
  • 1cs vaníliás pudingpor
  • 0,5 liter főzőtejszín
  • 2 ek porcukor
  • 1 ek mézeskalács fűszer
  • 1 ek rumaroma
  • díszítéshez: tejszínhab, szeletelt mandula
Ára kb: 330ft (2013.december)
Pudingpor 29ft (Auchan saját márkás)
Főzőtejszín 299ft

A többi hozzávaló saját termesztés vagy olyan kis mennyiség, hogy nem tudok rá aktuális árat számolni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése