2013. július 29., hétfő

Bazsalikom pesto - Krisztu






Kép hamarosan...







Már megint pesto...
Most bazsalikomból, mert abból rengeteg van, került  már a fagyasztóba, szárítottunk is, de még mindig nagyon sok van. Azt hiszem jövőre nem kell ültetnem :)

A bazsalikomot megmosom, a leveleket lecsipkedem a szárról, lecsöpögtetem és késes aprítóba teszem. Hozzáadom a darabkákra vágott fokhagymát, a magokat, a parmezánt, sózom és kanalanként adagolom hozzá az olajat. A végeredmény egy sűrű krémes egynemű massza.
Hűtőben kb 4-5 napig eláll.
Egyelőre nincs betervezve a felhasználása, így szilikonos jégkockatartóba tettem és beraktam a fagyasztóba, így akár kis adagokban is fel tudom majd használni.

Ebből az adagból kb 1,2dl pesto lett.

  • 50g bazsalikomlevél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 g fenyőmag vagy magkeverék
  • 40 g reszelt parmezán
  • 7-8 ek olívaolaj
  • 1 mk só
Ára kb: 240ft (2013.július)
Magkeverék 32ft  (162ft/cs)
Parmezán 199ft
A többi hozzávaló saját termesztés vagy olyan kis mennyiség, hogy nem tudok rá aktuális árat számolni.

Felhasznált anyagok:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése