2012. november 10., szombat

GM zsemle - Krisztu




Már régóta nézegettem a szuflésütő formákat, de most csak a gm zsemlék miatt vettem meg, mert ha nem formában van sütve akkor a tészta szétfolyik.
Formák mérete: átmérő: 10cm, magasság 6cm, ára 399ft/db (Auchan)
Ez a zsemle kaphatná a tökéletes nevet is, mert nagyon finom és puha. Frissen szinte teljesen olyan, mint a kedvenc pékségemben kapható hagyományos zsemle.



A vizet elkeverem az olajjal, egy csipet cukorral és feloldom benne az élesztőt. (futtatni nem kell csak feloldani) A lisztet elkeverem a sóval és folyamatos keverés mellett hozzáadom az élesztős keveréket, majd fakanállal vagy robotgéppel jól eldolgozom.
Olajos kézzel egyforma méretű gombócokat formálok és kivajazott szuflé formába teszem, majd meleg helyen fél órát kelesztem.
Miután megkelt, 180 fokon, alsó-felső sütéssel, 25-30 perc alatt készre sütöm.
NoSaltyn talált tipp:
Sütés után, még forrón étolajjal lekenni, konyharuha alatt pihentetni, majd ha kicsit hűlt, a formából kivéve konyharuhába tekerve kihűteni. Az olajtól szép barna lesz, a konyharuhába tekeréstől pedig finom, puha.


Állapotváltozások
Frissen tökéletes.
1 naposan: nálam ehetetlen kategória, mind ízre, mind állagra
Fagyasztás után: teljesen jó íze van, kissé morzsálódik


Ebből a mennyiségből 5db átlagos méretű zsemle lett
  • 250g Schar mix B (gluténmentes liszt)
  • 250ml víz
  • 10g élesztő
  • 1ek étolaj
  • 1tk só
  • 1 csipet cukor

Ára kb: 350ft (2012.november)
Schar liszt 300ft (1199ft/kg)
Élesztő 9ft (44ft/db)
A többi hozzávaló olyan kis mennyiség, hogy nem tudok rá aktuális árat számolni.

Sütés előtt a formákban:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése