2012. június 3., vasárnap

Bakonyi gombás szelet - Zoli




Ezt a receptet még sehol nem láttam csirkemellből és ilyen módon elkészítve. Mi csirkemellpártiak vagyunk és nem szeretjük, ha sokat kell mosogatni. Bár kicsit csípős, amit Krisztu nem igazán szeret, de legalább több jut nekem és a vendégeinknek.

A húst vékonyra felszeletelem, ha szükséges, kiklopfolom. A szeletek mindkét oldalát bedörzsölöm a fűszerekkel (paprika, fokhagymapor, kömény, bors, chili), majd félre teszem.
A megtisztított hagymát apróra vágom és kevés olajon megfonnyasztom, a gombát megmosom felszeletelem és a hagymához adom, fűszerezem (só, paprika, fokhagymapor, kömény, bors, chili, petrezselyem), ha szükséges kevés vizet adok hozzá és kb fél óra alatt készre főzöm. Ha elkészült a tejfölben elkeverek 1ek lisztet és ezzel besűrítem a gombás ragut.
A fűszeres húsokat lisztben megforgatom, egy kiolajozott tepsire helyezem, majd 200fokon alsó-felső sütéssel fél órát sütöm. Félidőben megforgatom. A fél óra lejárta után ráöntöm a gombás ragut és további 20 percig sütöm.
Rizzsel tálalom.

Ez kb 6-8 főre való adag, öten voltunk rá, de még maradt belőle.
  • 1kg csirkemellfilé
  • 50dkg gomba
  • 1 nagy fej hagyma
  • kis doboz tejföl (150g)
  • liszt
  • olaj
  • pirospaprika
  • fokhagyma por
  • őrölt kömény
  • bors
  • chili
  • petrezselyem
   Ára kb: 1650ft (2012.június)
Csirkemell 1240ft
Gomba 249ft
Hagyma 21ft (139ft/kg)
Tejföl 99ft
A többi hozzávaló a kertből való saját termesztés vagy olyan kis mennyiség, hogy nem tudok rá aktuális árat számolni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése