2012. május 24., csütörtök

Ananászos csirke - Krisztu





Az ananászt meghámozom, kb 1centis kockákra vágom. A csirkemellet vékonyra felszeletelem, ha kell kiklopfolom, borssal, tárkonnyal megszórom, a közepére ananászdarabokat teszek és feltekerem, bacon szeletekbe burkolom. Szükség esetén fogpiszkálóval meg lehet tűzni. 2ek olajjal kikent tepsiben, alufólia alatt 40 percig, majd a fóliát levéve még 30 percig sütöm, 180fokon alsó-felső sütéssel.
Tárkonyos rizs passzol hozzá.
(Rizs főzővizébe 2tk tárkony, ha maradt ki ananászkocka, azt is hozzá lehet keverni a rizshez.)
  • 60dkg csirkemellfilé
  • 1db friss ananász (vagy darabolt konzerv)
  • 1csomag bacon
  • 2 ek. olaj
  • tárkony
  • bors
  Ára kb: 1500ft (2012.május)
Csirkemell 774ft (1290ft/kg)
Ananász 249ft/db
Bacon 399ft/cs.
A többi hozzávaló a kertből való saját termesztés vagy olyan kis mennyiség, hogy nem tudok rá aktuális árat számolni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése