2012. február 25., szombat

Tesco BM07 Kenyérsütő használati útmutató

Sokan kértétek még a másik oldalon a kenyérsütő használatiját.
Végre találtam egy olyan oldalt ahová fel tudtam tölteni, mert csak nagyon kevés mail-címre ment át.
Ha lemented és kinagyítod, tökéletesen olvasható lesz a szöveg.
Ha sikerült írj egy mosolyt a hozzászólásokhoz, hogy tudjam nincs probléma. Ha nem sikerült akkor pedig azt és megpróbálok változtatni rajt.














44 megjegyzés:

  1. Kb 6 éve használom,nagyon megvoltam vele elégedve,de kiégett a tömítés és legalul egy pici kis U alakú vékony ,ami tartja a kuplungot,vajon hol lehetne kapni? Nagyszalontáról kérdezem.Előre is köszönöm (ducko45@gmail.com)


    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Sajnos abban, hogy hol lehet kapni, nem tudok segíteni. Régen a Tesco-ban voltak a saját kenyérsütő gépeikhez saját alkatrészek, de már évek óta nem látok sehol. Esetleg egy háztartási kisgép szerelő nem tud segíteni? Talán egy tömítéscsere nem nagy összeg. Bár nem értek hozzá én is csak használó vagyok. Krisztu

      Törlés
  2. :-)

    puszi érte: Annamari

    VálaszTörlés
  3. Sziasztok.
    Ma kezdtem először használni a Tesco-s kenéyrsütőt, de lehet, hogy én nem láttam, vagy nincs tapasztalatom benne. Minden hozzávalót pontosan úgy tettem bele, ahogyan az a leírásban van, minden le van ellenőrizve, minden a helyén van, be is van állítva 3:00-ra, viszont már most 45 percen belül csak egy tompa és halk búgást hallottam, s belülről enyhén melegített a levegő úgymond. Sajnos lapát mozgást vagy más, működésre/dolgozásra utaló hangot nem hallottam eddig, de még nem kapcsoltam ki. Talán hibás lenne a gép? Le tudná valaki írni, hogy milyen hangokat kellene hallani ilyenkor a gépből és mennyi ideig? :)
    Előre is köszönöm szépen.

    Üdvözlettel,
    Andika, Debrecen.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Andika!

      A kenyérsütőnek első perctől kezdve kevernie kellene az anyagokat. Az enyém olyan szinten kever, hogy szinte mozog bele a gép.
      Esetleg próbáld ki üresjáratban, nyitva nézd meg hogy kever-e. Ha nem akkor szerintem érdemes visszavinni a boltba. Vásárlástól számítva 3 napon belül kötelesek cserélni.

      Üdv, Krisztu

      Törlés
  4. Sziasztok!

    Van arra valamilyen megoldás, hogy a kenyeret ne keljen a keverőlapáttal együtt sütni? Mert így a kenyér közepén mindig egy otromba lyuk éktelenkedik. :(
    Előre is köszönöm a választ.

    Üdv.: Gréta

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Én amikor megkelt és kezdené a sütést, akkor kiveszem és a sütőben megsütöm. Nekem nem tetszik a kérge ha a kenyérsütőben sütöm.

      Üdv:
      Zsani

      Törlés
  5. Szia!

    Két megoldás is van:
    1. Nem a kenyérsütőben sütöd a kenyeret, hanem dagasztás után megformázod, keleszted és a sütőben megsütöd.
    2. Ennél a fajta kenyérsütőnél amikor már csak 49 perc van vissza, akkor a tésztát megemelve ki tudod venni a keverőlapátot. De lyuk akkor is marad az aljában, csak nem akkora. Én még így nem csináltam, de mivel ma sütöttem kenyeret megnéztem, hogy mikor kever utoljára. :)

    Szép napot!
    Krisztu

    VálaszTörlés
  6. Sajnos elveszítettem a keverőlapátot Salgótarjánban vagy környékén lehetne valahol vásárolni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt talán a környékbeli áruházakban kellene megkérdezni. 200 km távolságról ebben sajnos nem tudok segíteni.

      Szép napot!
      Krisztu

      Törlés
  7. Sziasztok!

    Most tervezek venni ilyen gépet,nem tudjátok, mi van akkor, ha kevesebb alapanyagot töltök bele, vagyis kisebb kenyeret akarok sütni, pl. fél kilósat, akkor a legrövidebb programot választva, szénné fogja égetni a cipócskámat? Tehát lehet-e elvileg kisebbet? Nekem megérné, mert csak én eszem.
    Másik az, hogy elég tartós? Érdemes ilyen olcsót venni?
    Köszönöm és szép napot mindenkinek.
    Mariann

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Mariann!

      Kb 5 éve nyúzom a gépemet, heti minimum egy alkalommal biztosan van használva, de van hogy többször. Nekem semmi problémám nincs vele.
      Kis kenyér sütéshez bőven elég az egylapátos gép 70-90 dkg-os kenyereket lehet vele sütni. Nem tudom hogy ennél kisebb kenyérrel mi a helyzet, igaz én elég régen használtam kenyérsütésre a gépet. Csak a dagasztás kelesztés funkcióját használom már és sütőben sütöm, valahogy az sokkal finomabbnak tűnik.

      Szép napot!
      Krisztu

      Törlés
  8. Kedves Krisztu!

    Köszönöm a választ, a jó tanácsot, sokat segítettél, főleg az utolsó mondattal, de tényleg :)
    Jó a blogotok és hasznos, jó, hogy fent van a gép használati utasítása is. Én is szeretem a macskákat.

    Nektek is szép estét!
    Mariann.

    VálaszTörlés
  9. Kedves Krisztu!

    Segítségedet szeretném kérni. Nem találom a mérőpoharat, a receptek meg mind arra vannak kitalálva. Meg tudnád mondani, hogy 1 pohár az kb. hány gramm?

    Köszi előre is!
    Niki

    VálaszTörlés
  10. Kedves Niki!

    A mérőpohár 2,5 dl-es.
    Ha megmondod minek a súlya érdekel, szívesen lemérem neked.

    Krisztu

    VálaszTörlés
  11. Helló! :)
    Nekünk is van egy ilyen kenyérsütőnk, nagyon klassz kis gépezet, csak a miénkkel egyetlen probléma van, hogy elkopott a keverőlapát csapja és a sütő edény közti szilikon ( vagy hőálló műanyag) tömítés. :( Tudnál segíteni honnan szerezhetnénk cseredarabot?

    Köszi előre is :)
    Magdi, Kiskőrös

    VálaszTörlés
  12. Kedves Magdi!

    Sajnos abban, hogy hol lehet kapni, nem tudok segíteni. Régen a Tesco-ban voltak a saját kenyérsütő gépeikhez saját alkatrészek, de már évek óta nem látok sehol. Esetleg egy háztartási kisgép szerelő nem tud segíteni? Talán egy tömítéscsere nem nagy összeg. Bár nem értek hozzá én is csak használó vagyok és az én gépemmel még szerencsére nem volt probléma.

    Krisztu

    VálaszTörlés
  13. Névtelen 2014. február 19.
    Kedves Krisztu & Zoli !

    Én használtan vettem egy újszerű, ugyanilyen, csak más néven forgalmazott gépet. Ezzel az a gondom, hogy bár látszólag minden rendben történik, a sütési kellékeket megfelelően belerakva, elindítás után, bár a keverőlapátja forog, (az óramutató irányába), mégsem keveri össze megfelelően a lisztet a vizzel, így még a sütési fázisban sincsennek a hozzávalók kellően összekeveredve. így nyilván a végtermék sem nevezhető kenyérnek! A kérdésem arra irányúl, hogy a ti gépetek keverőlapátja is mindig azonos irányban forog, vagy az időnként váltja a forgásirányt? Lehet, hogy ez csak az én -esetleg hibás- gépemnél van így?
    - Ez ugyanis talán megmagyarázná a fenti jelenséget! -

    Zoli

    VálaszTörlés
  14. Kedves Zoli!

    Nálunk is csak egy irányba forog a lapát.
    Erőlködik is a gép keverés közben?
    Nem lehet hogy túl szárazak a hozzávalók? Esetleg próbáltad, hogy menet közben próbálsz még önteni hozzá apránként folyadékot? Ha ezt próbáltad akkor egyelőre nincs ötletem, hogy mi lehet a hiba oka.
    Kb mennyi időn át kever a gép?

    Krisztu

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Krisztu!

      Köszönöm a válaszodat! A keverési időtartam nagyjából megfelel az adott programban előírtnak, csak a lapát működési hatékonysága az ami szerintem messze van az elvárhatótól és a szükségestől. Nem is erőlködik, csak egyszerűen nem keveri össze a lisztet a vízzel, mivel a lisztet a vízből kilapátolni igyekszik, nem pedig összeforgatni, -olyan a lapát frofilja-. Még nem próbáltam, ki a további víz hozzáadását , mert most egyéb elfoglaltságom van.Ha sort tudok keríteni a próbára, majd referálok az eredményről . Addig is további szép estét, és üdvözlöm a Druszámat!

      Törlés
    2. Kedves Zoli!

      Mindenképp érdekel mi lett az eredmény plusz víz hozzáadása után.
      Az üzenetet átadtam :)

      Törlés
    3. Kedves Krisztu!

      Sajnos mielőtt még megpróbálhattam volna több vizet adni a tésztához, azt vettem észre, hogy a keverőlapátja néhány kezdeti fordulat után megáll, pedig a motor hallhatóan továbbműködik. Az okára is rájöttem: Iyenkor a lapát és az alatta lévő fogazottszíj-tárcsa között található és elvileg száraz működésű " csúszó-kuplung " - vagy le van lazulva, vagy zsírral szennyeződött, ezért nagyobb erő átvitele esetén megcsúszik, ilyenkor a motor forog, de a lapát áll!!! A mostani kérdésem az volna Hozzátok, hogy a gépetekhez kapott valamelyik papírotokon nincs-e véletlenül rajta, az illetékes márkaszerviz címe? Szép estét Nektek!

      Zoli

      Törlés
    4. Kedves Zoli!

      Sajnos nincs külön márka a szerviz feltüntetve a papírokon. A tesco-hoz kell bevinni a mienket, ha bármi gond lenne vele. Viszont a tescos gép teljesen megegyezik a Clatronic gépekkel, ha ez számít valamit. Bár szerintem bármelyik háztartási kisgép szerviz tud segíteni.

      Krisztu

      Törlés
    5. Kedves Krisztu !

      Ismét köszönöm a válaszodat, annak ellenére, hogy az közben már aktualitását veszítette, ugyanis sok-sok telefonálgatás árán sikerült megtudnom a Tescótól egy óbudai címet, ami azon kívül, hogy nem is márkaszerviz, az én kispesti lakásomtól igen távol van így a szállítás már eleve többe került volna, mint amennyiért a gépet vettem. A blogokat és az alkatrész hirdetéseket olvasgatva, viszont az volt a benyomásom, hogy szerviz igénybevétele csak ingyenes, garanciális javításnál lehet gazdaságos. Az én gépem viszont már ez "ifjúkorból" rég kinőtt. Így viszont - úgy gondoltam -, nem kockáztatok túl sokat, ha megpróbálom s.k. kijavítani,( mint annyi mást a háztartásunkban). Hazudnék, ha azt mondanám, hogy ez könnyű és egyszerű volt, de végül .vagy 20 órás szenvedés árán sikerült felderítenem és kijavítanom a gép gyártási eredetű hibáját. Kiderült, hogy nincs itt szó semmiféle megcsúszásra hajlamos kuplungról, hanem egyszerűen csak a gyártás során elmulasztották, a keverőlapátra az erőátvitelt biztosító, fogazott szíjtárcsát, a tengelyéhez biztonságosan rögzíteni .Ezt végrehajtva megjavúlt a gép. De megállapítottam, hogy ez nem javíthatóra lett tervezve. Ugyanis közel 100 db. alkatrészt kellett ki, majd pedig visszaszerelnem a cél érdekében, ami rezsiórabérrel számolva egy kisebb vagyonba került volna!!! Mind ezt csak mások okulására írtam le ilyen részletesen, hogy tudják, mire kell számítaniuk, ha utánozni óhajtanak.

      Nyugodalmas jó éjszakát kíván Nektek:

      Zoli

      Törlés
    6. Kedves Zoli!

      Hát nem semmi!
      Mi már lehet, hogy inkább lecseréltük volna, minthogy ennyit küzdjünk vele. Gratulálok a kitartásodhoz. Most már rendesen működik?

      Krisztu

      Törlés
  15. ÜDV.

    Nekem is ilyen gépem van és nekem nagyon bejött szeretem szoktam kenyeret sütni igaz mióta dolgozom ritkábban .Egy kérdésem lenne hol van rajta a dagasztás ill a kelesztés funkciója ..mert amit én beállítani szoktam az süti is egy idő után a kenyeret ...nekem csak az összedolgozás ill a kelesztés funkciójára lenne szükségem pl ha nem akarom benne megsütni a kenyeret vagy kalácsot.Köszi ha valaki segít .Üdv:Timy

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Timi!

      A 8-as (dough) program, a dagasztás-kelesztés funkció.

      Zoli

      Törlés
    2. Kedves Zoli!

      Nagyon szépen köszönöm :) Millió üdv:Timy

      Törlés
    3. :) nagyon jól jött ez a leírás, köszönöm szépen

      Törlés
  16. köszönöm a útmutatásokat sokat segítenek.

    VálaszTörlés
  17. :D köti! Hálám a sírig üldözni fog! ;)

    VálaszTörlés
  18. Sziasztok érdeklődni szeretnék hogy az aldiban vásárolt sütőkeverék rozslisztes paraszkenyérhez fél kg kenyeret szeretnék sütni.Melyik programot ajánlod a 3 és a 11 nem jó!köszönöm

    VálaszTörlés
  19. Kedves Zoli 2014 márc 3 (ha még itt vagy) vagy más Tapasztalt!
    Nekem is az lett, hogy bedöglött a keverés. én is kuplungcsúszást gyanítottam és meg akartam javítani (gépészmérnök vagyok) de nem tudom kinyitni a gép fenekét. Sikerült kivenni az öt csavart 8(a két furcsa fejűt is) de nem nyílik. Mi a további teendő? A fenéklemez levehető fejre állítva?

    VálaszTörlés
  20. A mérőpoharam elveszett.
    Hány dl.az eredeti űrtartalma,?

    VálaszTörlés
  21. Szia! Nekem a mérőkanalam veszett el, segítenèl kérlek kb milyen mennyiség fér bele? Kicsi rész élesztő, nagy rész cukor. Nagyon köszönöm

    VálaszTörlés
  22. Hellosztok nekem is van egy Tescos BM07 ilyen gépem . Pofátlanul olcsón vettem 1000 ezer ft. Működőt is de a második kenyér sütésnél nem dagasztott.Így szét szedtem de nehezen elsőnek.Kiderült a ékszíj kuka csak a benne lévő madzagok tartották össze .Sikerült vennem egy ékszíjt kicseréltem. Beinditotam a gépet de nem forgott a keverő lapát.Kérdezném hogy ha csak a keleszteni és sütni akarom melyik programot használjam .Köszönöm a infot előre is.

    VálaszTörlés
  23. Sziasztok!
    Esélytelenek nyugalmával kérdezek. Anyukám gépét a napokban hoztam el tőle, de csak most láttam a használati utasításban (innen is nagyon köszönöm, hogy fent van), hogy mérőpohárral van minden. Azt sajnos nem hoztam fel a géppel. Valaki esetleg letudná írni, hogy hány grammnak felelnek meg a pohárban mért mennyiségek?
    Nagyon hálás lennék.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aki külön sütötte csak a gépben dagasztotta,kelesztette hány fokon és mennyi ideig tette? :)

      Törlés